Depo Otomasyonu
Depo Otomasyon Yönetim Sistemleri ile zaman ve maliyetten tasarruf edin.
- Yanlış sevkiyatın önüne geçer, işlemler sipariş, talep ve barkod okutularak gerçekleştiğinden, malzemenin hatalı sevki engellenir.
- Tüm malzeme hareketleri sistem üzerinden yürütüldüğünden, iş maliyetleri azalır.
- İşletmelerdeki en büyük sıkıntı olan, depo da ki stok miktarının yönetilmesi ve izlenmesi sağlanır.
- İzlenebilir stok, gereksiz envanter maliyetini engeller.
- Sevkiyat işlemleri hızlandığından, müşteriye hızlı sevkiyat yapılaması sağlanır.
Depo Otomasyon Özellikler
1D-2D Barkod Desteği
Mal Kabul İşlemleri
Sevkiyat İşlemleri
Toplu Ürün Toplama
Ambar Transferi
Sayım İşlemleri
İade İşlemleri
Üretim İşlemleri
Lot Takibi
Raf Takibi
Palet takibi
Etiket Basma işlemleri
Depo Otomasyon Yönetim Sistemleri Nedir?
Depolardaki malzeme hareketlerinin kontrolü yönetilmesi esasına dayanan teknolojik bir sistemdir.
Toptan veya Perakende dağıtım yapan işletmelerin el terminalleri kullanılarak malzeme hareketleri yönetilir.
Malzemeyi ilgilendiren tüm hareketlerin, El terminalleri ve mobil cihazlar üzerine yüklenen yazılımlar ile ERP sistemine entegre edilmesini sağlar. Çift yönlü aktarım mimarisi ile çalışan sistemde, ERP’de girilmiş sipariş ve ürün bilgileri cihazlar üzerindeki yazılımlara, cihazlar ile oluşan tüm malzeme hareketleri ise ERP sistemlerine anlık ya da zamanlı olarak aktarılması sağlanır.
Malzemeyi ilgilendiren her türlü hareket, satın alma, satın alma iade, satış sevkiyat, satış iade, depolar arası transfer ve sayım işlemleri gibi hareketler cihazlar üzerinde çalışan yazılım ile barkod ve siparişler okutularak, Ticari sistemlere aktarılması sağlanır.
Depo Otomasyon Yönetim Sistemi Modüller
Mal Kabul Modülü ile Logo’da onay bilgisi sevk edilebilir durumda olan satın alma siparişlerinin el terminalleri aracılığıyla girişinin yapılması sağlanmaktadır. İşlemler sırasında kullanıcının kolayca ilgili siparişi bulabilmesi için ekranlara aram kriterleri eklenmiştir.
Satın alma siparişi bulunduktan sonra barkod okutma işlemi gerçekleştirilerek sipariş içerisindeki ürünler okutulur. Sipariş içerisinde bulunmayan bir ürün okutulduğunda ya da sipariş miktarından fazla okutulduğunda uygulama uyarı vermektedir.
Sipariş Logo’ya Satın alma irsaliyesi fiş tütünde aktarılır.
Satın Alma İade Modülü
Cari hesap seçildikten barkod okutularak iade alınacak ürünler seçilmektedir. Bu noktada fatura üzerindeki iade fiyat bilgileri girilebilir. Giriş işlemleri yapıldıktan sonra satın alma iade irsaliyesi ya da faturası olarak Logo’ya aktarılmaktadır.
Sevkiyat Modülü ile Logo’da onay bilgisi sevk edilebilir durumda olan Satış siparişlerinin el terminalleri aracılığıyla girişinin yapılması sağlanmaktadır. İşlemler sırasında kullanıcının kolayca ilgili siparişi bulabilmesi için ekranlara aram kriterleri eklenmiştir.
Satış siparişi bulunduktan sonra barkod okutma işlemi gerçekleştirilerek sipariş içerisindeki ürünler okutulur. Sipariş içerisinde bulunmayan bir ürün okutulduğunda ya da sipariş miktarından fazla okutulduğunda uygulama uyarı vermektedir.
Sipariş Logo’ya Satış irsaliyesi fiş tütünde aktarılır.
Satış İade Modülü
Cari hesap seçildikten barkod okutularak iade alınacak ürünler seçilmektedir. Bu noktada fatura üzerindeki iade fiyat bilgileri girilebilir. Giriş işlemleri yapıldıktan sonra satış iade irsaliyesi ya da faturası olarak Logo’ya aktarılmaktadır.
Sayım Modülü Logo’da tanımlı olan malzemelerin el terminalleri aracılığı ile okutularak sayım işleminin yapılmasına olanak sağlamaktadır.
Logo’daki fiili miktar ile okutulan miktarı kontrol edilerek sayım eksiği ve sayım fazlası fişleri aktarılmaktadır. Sayım sonuçları doğrudan Logo’ya aktarılacağı gibi excel’e aktarılarak aktarım öncesinde sonuçları inceleyebilmek, elle değişiklikler yapabilmek mümkün olmaktadır.
Ambar Transfer Modülü Logo’da tanımlı olan ambarlar arası malzeme hareketlerinin, işlemler sırasında el terminali üzerinden okutulması ve bu ürünler için Ambar Fişi oluşturulmasını sağlamaktadır. El terminalinde çıkış ve giriş ambarları seçildikten sonra ürünler okutularak işlem gerçekleştirilmektedir.
Logo ambar parametrelerinde geçerli olan parametreler birebir uygulanmaktadır. Örneğin negatif stok seviyesi kontrolü olması halinde eksiye düşen bir hareket oluşması durumunda el terminalinden kayıt işlemi gerçekleştirilemeyecektir.